masurat, cantarit, impartit

“Mene, mene, tekel, upharsin” – este expresia ce apartine unei carti biblice(Daniel) in care consecventa, afimarea valorilor si abtinerea de la consumul unor alimente daunatoare reprezinta motive puternice la nivelul iexprimarii mecanismelor umane.

Dincolo de realitatea instorica si mesajul/principiul biblic trebuie evidentiata  ideea de a masura, de a face totul potrivit unei scale, unui instrument de masura. Ideea de standard implica existenta unui unitati de masura.

Necumpatarea, abuzul, exagerarea se definesc prin depasirea unei unitati de masura. Este folsitor pentru om sa stie/sa realizeze/sa nu uite/ ca dupa cum masori vei fi masurat. Ca totul este pentru timp. Ca nici o pozitie aici pe pamant nu e vesnica indiferent cat de multe sacrificii faci pentru a o permanentiza.

Atunci cand vrei  sa ai rezutlate diferite trebuie sa schimbi ceva in procesul in care esti parte. Si daca mecanismul este corect atunci ajustarea se face la nivelul dozajului, al unitatii de masura.

Nu poti sa te indopi cu tot ce vrei si sa astepti sa-ti fie bine. Necumpatarea, lipsa echilibrului este daunatoare din punct de vedere medical.

In prima parte a uni proces de re:forma totul trebuie masurat; este prima faza in care trebuie sa vezi ce e bine sa contina portiile tale alimentare si ce e bine sa lasi la o parte. E bine sa iti formezi o lista cu alimente de evitat si de consumat dupa ce ai trecut prin o serie de analzie si doctorul ti-a prezentat punctele critice ale corpului tau.

O noua scala de masura nu inseamna infometare. Poate vei simti pofta sau nevoia de a manca/bea ceva cum ai mai facut dar in procesul de echilibrare chimica corpul trebuie ajutat de hotararea/decizie la nivelul mintii tale. Corpul se ajuteaza extraordinar. Asta inseamna disciplinare; alegerea de a iti ajuta procele chimice ce au loc in trupul tau.

Sunt unele ingrediente ce e bine sa nu lipseasca(apa) si unele care e bine sa apara foare rar(zahar).

Infranarea este un element cheie iar benefiile ei spirituale si fizice te pot duce spre punctul in care Dumnezeu vrea sa ajungi. Infranarea de la a consuma unele alimente ce nu fac bine corpului tau si departarea pana la refuzul unor atitudini ce nu ajuta viata sufeltului tau sunt traiectoriile pe care trebuie sa lucrezi pentru gasirea unui punct de echilibru si apoi consolidarea lui intr-o faza de platou/platforma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *