cand inseamna acum

Exista un mecanism de amanare a schimbarii pe care fiecare il foloseste preferential. “Schimbare sa fie dar sa nu se modifice nimic” pare o sintagma potrivita nu doar pentru persoanajele lui Caragiale ci pentru cei care vor ceva dar nu prea sunt dispusi sa plateasca pretul.

Aproape toti acceptam ca schimbarea este buna dar intotdeuna o vom incepe cand nu voi mai fi asa de ocupat, cand voi termina scoala/studiile, dupa sarbatori, dupa vacanta, cand voi avea ceva bani, etc. Motive, motive, motive…”Cand” inseamna acum!

Schimbarea nu este simpla. Dificultatea vine din faptul ca o abordam gresit. Schimbarea trebuie sa inceapa din interior spre exterior. Sa lucrezi la amandoua in acelasi timp cu accent pe interior. Schimbarea in interior solicita schimbarea gandirii si a obiceiurilor. Schimba gandirea si obiceiul va urma. Innoirea mintii este vitala atat in partea spirituala cat si in partea fizica.

Schimbarea este simpla cand identificam gandurile nesanatoase care alimenteaza si sustin obiceiurile.

Schimbarea cere timp. Dumnezeu a creat mintea noastra cu un mecanism de aparare care solicita procese repetitive.

Sunt obiceiuri placute care de fapt iti sunt mari inamici de aceea orice pas mic in directia schimbarii trebuie celebrat.

Un trup armonios si sanatos, o gandire ce imbratiseaza principiile divine este rezultatul unui proces si nu al vre-unei scamatorii.

Masoara activitatea in termeni alb-negru. Nu te pacali cu zonele gri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *