amprente in peisajul genetic

Se spune ca un bun lider face el mai intai ceea ce recomanda la altii. Disciplina, determinare si respect. Acestea sunt ideile/cuvintele repetat mentionate in primele seturi de sfaturi oferite colegilor.

Tot mesajul meu a fost indreptat nu spre o dieta sau vre-un plan chimic de inlaturare a hidrocarburilor, lipidelor, etc. stationar-voluntar prezente in corpul uman ci pur si simplu spre o balansare a vietii si trairea intr-o zona de confort in care sa te simti bine in pielea ta, castigul fiind adus de un tonus sanatos si un accent spiritual substantial.

Nu slabi pentru cateva saptamani/luni; dezvolta un mod de viata.

Starea de echilibru m-a animat mereu – unii dau vina repede pe zodie dar nu cred ca-i de acolo. Pot luneca si eu ca oricine foarte usor in excese multiple; daca mai adaugi la asta ceva curiozitate, un spirit gurmand si dorinta depasirii limitelor iese un cocktail funebru. Asadar m-am indreptat spre zona de echilibru fiind constient de pericolul in care ma aflu.

Schimbarile au mirajul lor dar costa si oamenii nu prea doresc platirea pretului. A lucra la trupul tau si in acelasi timp a-ti obisnui sufletul sa se indrepte spre calea lui Christos este perceptut ca o maniera anevoioasa de rezolvare/reusita. Evitatea costului se vede si-n proliferarea operatiilor estetice ce pun si iau cea ce omul crede ca nu-i foloseste.

Spiritual nu exista corespondent chirigical dar pot exista dopaje doctrinare  asortate cu un limbaj ce induce aparenta unei spiritualitati ce-n realitate suna a gol.

Deseori suntem fortati sa adoptam schimbari din motive de sanatate;atunci iti dai seama cat de motivatoare este moartea. Dar nu vreau sa induc o nuanta gri-pesimista. Trebuie sa incepi sa previi, sa repari, sa repui in miscare ceea ce Dumnezeu a lasat in corp sa lucreze spre viata.

Am avut perioade in viata in care mi-am lasat trupul sa se complaca in nepasare. Bifam ceva reusite si gata; imi indulceam constiinta cu “…lasa Dom’le ca sunt dator cu o moarte…nu?” Dar conceptia asta nu reflecta deloc idea pentru care Dumnezeu a creat omul. De asta iti si zic, eu vin de acolo unde probabil unii dintre voi sunteti acum.

Pe de alta parte niciodata nu am fost incantat de “beach body concept”.  Imi place marea si ma vad petrecandu-mi clipele de final pe tarmul unui ocean dar idea defilarii pe plaja pentru a impresiona…scoicile, nu m-a prins. Stau la soare, cum sunt, pentru ca sunt mai mult sanatos decat frumos.

Componenta spirituala nu trebuie declasata la fel cum nici cea fizica nu trebuie depreciata.

Suntem trup, suflet si duh (de esti dihotomist, nu ma afecteaza…) Ai in tine parte materiala si parte spirituala. Ambele vin de la Dumnezeu si numai una se intoarce inapoi la El. Cealalta este cu valoare de imprumut.

Daca nu ai nici o treaba cu trecutul si nu vrei sa ai nici o problema cu viitorul traieste bine/sanatos acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *